Cum poti sprijini Sweet Land
 

Descarca acum formularul 230, completeaza-l si directioneaza 2% din impozit pentru sprijinirea actiunilor derulate de Sweet Land. Dupa completare acest formular se depune la sediul nostru.

Descarca formularul de aici Te putem ajuta !
 

In cazul in care ai nevoie de ajutor si te incadrezi in specificul programelor noastre te asteptam sa ne contactezi. Fii alaturi de noi !


str.
Stefan Mihaileanu nr. 87, cp: 900197, Constanta, Romania

telefon: 0743 17 86 17

 

 

- Afla ce este diabetul zaharat !

- Cunoaste echipa noastra !

   
 
 


Evenimente derulate recent:

 

 

28.08.2023 Între 3 și 8 septembrie, 10 copii cu diabet din Dobrogea și însoțitorii lor vor beneficia de această experiență de neuitat: o tabără de 6 zile, la mare. Aceștia vor fi cazați la Tiny Village, în Mamaia Nord și vor avea parte de activități de vacanță, educație și distracție, tabăra având că obiectiv principal, sprijinirea copiilor insulino-dependenți și familiilor lor.
Deschiderea oficială are loc duminică, 3 septembrie 2023, de la ora 13.00, la Tiny Village, Mamaia Nord.
 

 

Detalii aici ...

 

30.01.2023 Proiectul “Sănătatea din farfurie” realizat de Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu sprijinul SN Nuclearelectrica SA a ajuns la final. La capătul celor de 4 luni (octombrie 2022 –decembrie 2022, cu un bilanț în ianuarie 2023), 250 de de elevi din clasele V-VIII și 10 de profesori de la 5 școli din Constanța, din județul Constanța, inclusiv Cernavodă) au beneficiat de campanii de informare pentru a deprinde obiceiuri de nutriție sănătoasă. Au avut prioritate școlile în care există un caz de diabet insulino-dependent. 

Detalii aici (.pdf)

 

 

25.10.2022 Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța “Sweet Land”, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Sanofi România derulează, în perioada septembrie 2022-ianuarie 2023, proiectul ORE DULCI/”SWEET HOURS”.
Prin acesta, continuăm obiectivul organizației noastre, motivul pentru care ne-am constituit și anume - creșterea calității vieții copiilor și tinerilor cu diabet din Constanța și din județul Constanța și a familiilor acestora.
 

 

Detalii aici (.pdf)

 

25.10.2022 Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța “Sweet Land”, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., derulează, în perioada septembrie 2022 – decembrie 2022, proiectul „Sănătatea din farfurie”.
Acesta presupune realizarea unei ore de nutriție, prin metoda non-formală, în 5 școli din municipiul Constanța, din Cernavodă și alte localități din județ, acolo unde sunt elevi diagnosticați cu diabet.
 

 

Detalii aici (.pdf)

 

31.08.2022 14 familii cu copii și tineri cu diabet din Constanța și din județul Constanța au participat duminică, 28 august, într-o tabără la mare, pentru o zi. Patru tineri cu diabet, acum adulți, din generația anului 2008 al înființării Asociației Sweet Land Constanța, au fost voluntari pentru cei mici ...

 

Detalii si foto aici (.pdf)

 

24.08.2022 Un studiu realizat în 2020, arată că unul din 10 români are diabet zaharat, iar 3 din 10 au prediabet.

     De la primirea diagnosticului de diabet zaharat și până la a învăța cum să trăiești cu boala este un drum lung, iar părinții unui copil cu acest diagnostic știu cel mai bine. Cum se manifestă diabetul, care sunt primele semne și ce ar trebui să ne facă atenți la analizele medicale de rutină ale unui copil? Căutăm răspunsurile împreună cu un părinte, reprezentant al unei asociații de profil și un medic. Ce a simțit mama unui copil, atunci când a primit acest diagnostic, aflați din reportajul atasat. 

 

Detalii aici (.lnk)

 

08.02.2022 Mami, pot sa mănânc biscuitele acesta? Dar napolitana? Bomboana aceasta are gluten? Și câte felii de pâine să pun în farfurie? Unde este pîinea mea fără gluten?

Așa sunt dialogurile în familiile cu copii și tineri cu diabet și celiachie. Pentru că da, în ultimii ani, diabetul insulino-dependent al copiilor a venit “la pachet”cu intoleranța la gluten. Adică, pe lângă dieta specifică diabetului zaharat în care este foarte important să calculezi carbohidrații din farfurie, trebuie consumate doar produse fără gluten!
      Acestea sunt scumpe și procurate cu greu de familii, majoritatea cazuri sociale!
...

 

Detalii aici (.pdf)

 

14.11.2020 Diabetul zaharat reprezintă o afecțiune cronică, cu o incidență foarte crescută alături de obezitate, cu risc important în apariția complicațiilor, în special boala cardiovasculară.
     Potrivit Federației Internaționale a Diabetului, 1 din 11 adulți are diabet, iar la nivelul județului Constanța sunt aproximativ 40 000 de bolnavi de diabet.

     La aceste date, medicii adaugă faptul că, în urma infecției cu Sars-Cov2, foarte multe persoane ar putea fi diagnosticate cu diabet: există un mecanism de acțiune al acestui virus care determină creșterea glicemiei. De aceea, medicii recomandă pacienților care au trecut printr-un astfel de eveniment nefericit să-și controleze glicemia! În cazul în care au probleme sau descoperă o valoare mai mare, să se prezinte cu încredere la Centrul de Diabet, Boli de Nutriție și Metabolism din cadrul Spitalului Județean Constanța pentru a fi luați în evidență și pentru a primi toate informațiile pentru o viață sănătoasă ...

 

Detalii aici (.pdf)

 

 

26.06.2020 Parteneri în Campania Diabetul si COVID-19.


 

Acceseaza aici (.link)

 

 

 

03.01.2020 "Newsletter-ul din cadrul campaniei de educare și prevenție “Poți face mai mult”, desfășurată în perioada noiembrie-decembrie 2019 " Mai multe pe www.rodiabet.ro .

 

Acceseaza aici (.pdf)

 

 

05.12.2019 Campania de Prevenție a Diabetului “Poți face mai mult” continua.

 

18.12.2019 "Alegerea în zilele noastre a unui tratament adecvat pentru pacientul cu diabet zaharat tip 2 înseamnă mult mai mult decât simpla alegere a unui medicament care scade glicemia – înseamnă de fapt alegerea unui tratament care se adresează pacientului ca un întreg, vizând alături de îmbunătățirea controlului glicemic și reducerea risurilor asociate (cum ar fi de exemplu riscul cardiovascular)." Mai multe pe www.rodiabet.ro .

 

Acceseaza aici (.pdf)

 

05.12.2019 Campania de Prevenție a Diabetului “Poți face mai mult” continua.

 

05.11.2019 Parteneri în Campania de educare și prevenție “#Poți face mai mult” desfășurată în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie.
Informare, educare și conștientizare a importanței managementului corect al glicemiei și prevenției pentru persoanele afectate de diabet.
     Programul de educare, informare publică și prevenție “#Poți face mai mult” este dezvoltat de platforma RoDiabet cu susținerea Novo Nordisk.
     RoDiabet a fost lansată oficial în luna martie 2019 și abordează responsabil, într-un cadru profesional, temele majore aflate pe agenda celor care lucrează în domeniul diabetologiei.

 

Acceseaza aici (.jpg)

 

14.11.2017 Diabetul zaharat reprezintă o boală cu evoluție cronică în cadrul căreia organismul nu poate folosi glucidele din alimentație. O mare parte din populație se confruntă din păcate cu aceasta afecțiune. Pentru a o preveni din timp, Interact Pontus Euxinus, alături de Rotaract Pontus Euxinus și Asociația Sweet Land readuc proiectul Zâmbește Dulce!
     Ce trebuie să faci?
   Ia inițiativă și testează-ți glicemia în unul din centrele noastre ( Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Național George Călinescu, Liceul de Arte Regina Maria, UMC) și fii conștient de sănătatea ta!...

 

Acceseaza aici (.jpg)

 

02.08.2016 Persoanele diagnosticate cu diabet, dar şi cele cu riscul de a dezvolta această afecţiune, din localităţile Cumpăna, Negru Vodă şi Valu lui Traian, au fost investigate, tratate şi informate cu privire la boala de care suferă, în cadrul proiectului „Servicii de Prevenţie, Informare şi Consiliere” în diabet (SPIC).

 

Vezi articolul (.link)

 

19.11.2016 Asociaţia copiilor şi tinerilor cu diabet din județul Constanța ”Sweet Land”, Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Constanța-organizatori, împreună cu Asociaţia Civilă de Prim Ajutor și Intervenție la Dezastru și Rotary Club Cetatea Tomis Constanta - parteneri, vă invită să luați parte la crosul dedicat Zilei Mondiale a Diabetului, sâmbăta, 19 noiembrie, de la ora 11.00
     Locul desfășurării activității va fi în Parcul Tăbăcariei, pe o distanță de aprox. 1 km : de la parcarea "City Park Mall" până la restaurant "Zodiac" - traseu paralel cu Bulevardul Lăpușneanu.

 

Descarca comunicatul de presa (.pdf)

Descarca afisul evenimentului (.pdf

 

14.04.2016 Asociaţia copiilor şi tinerilor cu diabet din județul Constanța ”Sweet Land”, Radio Constanța - organizatori, împreună cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor Medici, Universitatea „Ovidius” prin Facultatea de Medicină, demarează proiectul ‚’’Fii stăpânul greutății tale!”.
     Acesta se va derula în perioada 14 aprilie - 30 iunie și are loc în contextul incidenței crescute a obezității la copii și adolescenți, una din cauzele diabetului zaharat și a altor afecțiuni cronice.

 

Descarca comunicatul de presa (.pdf)

Descarca afisul evenimentului (.pd

 

16.06.2015 - ora 14.00 hotel Ibis Constanța; Intalnirea pacientilor cu diabet zaharat - Ce stim despre neuropatia diabetica ?.

 

Descarca afisul evenimentului (.pdf)

 

01.06.2013 Sâmbătă, 1 iunie 2013, de la ora 10.00, vom încerca să aducem sărbătoarea în secția pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța la evenimentul „Împreună de Ziua Internațională a Copilului”.
     Organizatori: Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța "Sweet Land" și Fundația ”INSANLIK-OMENIA”.

 

Descarca comunicatul de presa (.pdf)

Descarca afisul evenimentului (.pdf

 

01.02.2012 - 30.11.2012 Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din Judetul Constanta Sweet Land, a demarat proiectul - Descopera si previne diabetul cu ”Sweet Horizon”. Proiectul este derulat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Centras Constanta si cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune.

Descarca comunicatele de presa si restul documentelor (arhiva .rar)

Vezi galeria foto din 27.08.2012 (.pdf)

 

19.11.2012 - 23.11.2012 Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din Judetul Constanta Sweet Land a primit o serie de donatii in cadrul proiectului Festivalul Toamnei derulat de Scoala Spectrum din Constanta

 Detalii Aici (.pdf)

 

 

07.07.2012 - 08.07.2012 Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din Judetul Constanta Sweet Land este partener la cea de-a doua editie a proiectului de preventie si educatie a campaniei ”Controleaza-ti Diabetul ! - 7 - 8 iulie Constata”

 Detalii Aici (.pdf)

 

23.06.2012 - 24.06.2012 Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din Judetul Constanta Sweet Land impreuna cu Asociatia Studentilor Medicinisti si a Tinerilor Medici Constanta, Facultatea de Medicina din Universitatea Ovidius si Colegiul Medicilor din Judetul Constanta - organizeaza cursul ”Cand hrana devine un pericol pentru copil !” - creditat EMC.

Detalii Aici (.pdf)

Descarca afisele evenimentului (.pdf)

Descarca prezentarile cursului (arhiva .rar)

 

28 - 29.05.2011 Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din Judetul Constanta Sweet Land, impreuna cu alte structuri de profil organizeaza cursul ”Diabetul zaharat al copilului si adolescentului - probleme de diagnostic si tratament” - curs creditat cu 8 EMC

 

Detalii Aici (.pdf)

 

02 - 03.04.2011 Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din Judetul Constanta Sweet Land, impreuna cu alte structuri de profil organizeaza cursul ”Evaluarea statusului nutritional si managementul tulburarilor de nutritie la copiii cu exces ponderal” - curs creditat cu 8 EMC

 

Detalii Aici (.pdf)

Descarca comunicatul de presa post eveniment (.pdf)

Descarca de aici cursul (.pdf)

 

 

17.12.2010, Asociatia  Copiilor si Tinerilor cu Diabet din Judetul Constanta Sweet Land, impreuna cu Asociatia Studentilor Medicinisti si a Tinerilor Medici din Constanta, Societatea Studenteasca  de Chirurgie-filiala Constanta, CENTRAS-Centrul de voluntariat Constanta, Scoala Postliceala sanitara Cantacuzino Constanta il vor aduce pe Mos Craciun la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta-sectia Pediatrie pe data de 17 decembrie 2010, ora 11.00. Mosul, impreuna cu spiridusii sai harnici  vor oferi cadouri copiilor internati la sectia de pediatrie in aceasta perioada. Cativa spiridusi talentati vor sustine  si un program artistic. Partenerii media ai evenimentului : Radio Constanta, Radio Romania,TVR1,  Cuget Liber, Telegraf,  TV Neptun, TVR 1. Speram sa ne bucuram impreuna de zambetele copiilor si cu aceasta ocazie va dorim Sarbatori fericite ! Pentru informatii suplimentare: Coordonator activitate: psiholog Oana Sorina Telehoiu, telefon 0722 898 944

Asociatia copiilor si tinerilor cu diabet din judetul Constanta “Sweet Land” este partenera a campaniei nationale “Inscrie-te in Asociatia de Pacienti”. (detalii aici)

26 aprilie, Concert caritabil sustinut de Rotary Club Constanţa  şi Rotaract, „MUZICA, MEDICAMENTUL TUTUROR AFECŢIUNILOR”. Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet din judeţul Constanţa “Sweet Land” în parteneriat cu Rotary Club Constanţa, Rotaract, Radio Constanţa şi TV Neptun au organizat luni, 26 aprilie, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa un eveniment de conştientizare asupra afecţiunilor tiroidei şi pancreasului la copii şi de comunicare a unor informaţii de interes din domeniul cercetărilor in ceea ce priveste transplantul cu celule stem în diabet, managementul diabetului zaharat la copil şi adolescent, chirurgia tiroidiană şi multe altele.

               Evenimentul a avut două părţi: prima parte a fost informativă şi a constat în organizarea unei conferinţe de presă susţinută de medici specialişti de notorietate care au dezvăluit informaţii de interes, iar a doua parte a fost artistică - un concert caritabil de muzică simfonică, „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, interpretat la vioară de maestrul Alexander Dubach.

Din fondurile strânse din sponsorizări şi din biletele vândute pentru concertul simfonic se doreşte organizarea unei tabăre de o săptămână pe litoral în perioada august-septembrie 2010, tabără  de care vor beneficia 5 membri Sweet Land (adolescenţi) şi 5 ai Asociaţiei similare din Târgu – Mureş. Tabăra va avea ca scop instruirea şi educarea în tratamentul diabetului zaharat, formându-se echipe între participanţi şi medici specialişti, nutritionişti, psihologi şi voluntari.

 

(mai multe detalii aici .pdf)

(descarca Scrisoarea deschisa catre Rotary Club .pdf)

 

20 aprilie, Campanie de informare asupra riscului obezităţii la copii, în săptămâna naţională a voluntariatului

 

9.05 şi 23.05.2010, „Diabetul zaharat tip I în echipă”, curs în domeniul diabetului, în parteneriat cu Facultatea de Medicină Constanţa, Colegiul Medicilor Constanţa şi Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor Medici Constanţa (detalii aici)

 

20.04.2010 Voluntarii Asociatiei  copiilor si tinerilor cu diabet din judetul Constanta Sweet Land s-au aflat astazi, 20 aprilie in actiune, in saptamana voluntariatului, la scoala Spectrum din Constanta. De la ora 13.00, ora de la care elevii incep lectiile de pregatire, noi am fost primiti in mod extrem de placut pentru o activitate interactiva: noi le-am transmis ce este un voluntar, ce fel ne ajuta in organizatie si, mai ales ce rol are Asociatia. Nu mica ne-a fost mirarea sa constatam ca, desi aflati in clasele mici, copiii stiau foarte multe notiuni, multe aflate de la clasa si din familie. Cu noi s-au pornit dialoguri , am raspuns intrebarilor lor.  Membrii Sweet Land: Rodica Simionescu-jurnalist, Alina Raita-jurnalist, Adriana Coman-studenta, Liviu Eftei-economist, Liliana Moldoveanu-jurnalist au vorbit despre alimentatia corecta, fara excese in zilele noastre si  importanta exercitiului fizic. Cei mai multi dintre elevii Scolii Spectrum Cta au preluat datele noastre de contact si ne-au mai invitat si cu alte ocazii sau activitati pe care le vom desfasura ! (foto aici)

 

Activitati desfasurate pana in prezent:

 

Activități  derulate în anul 2010:

 

-am continuat să trimitem copiii defavorizați  social (4 la număr, cu însoțitor)  la Buziaș, în singurul Centru de Diabet pentru Copii din România;

 

-monitorizare, tratament, pentru  tânărul care a suferit operația la ochi, anul trecut, a fost consultat din nou la București cu sprijinul  umanitar al Asociației;

 

-4 membrii au urmat un curs de scriere de proiecte la  CENTRAS CTA 

(februarie 2010);

-participare Forumul Național al Pacienților cu Afecțiuni Cronice (martie 2010);

 

-participare în parteneriat cu Societatea de muzică Fantastico la evenimentul Cântec pentru mama  (7 martie 2010);

-participare Conferința Națională a Pacienților (martie 2010);

-participare Forumul Diabeticilor Turda (martie  2010);

 

-concert caritabil în parteneriat cu Rotary Club Constanța (26 aprilie 2010);

 

-participare în luna aprilie, la săptămâna voluntariatului, printr-o campanie de informare asupra obezității,  la Școala Spectrum din Constanța;

 

-înmânare diplome voluntarilor de la Colegiul Mircea cel Bătrân Constanța și ai English Center Constanța, participanți la concertul caritabil din luna aprilie (mai 2010 );

 

-dr. Cristina Maria Mihai  susține un curs  Managementul diabetului zaharat în echipă destinat medicilor (9 si 30 mai 2010);

 

-din fondurile obținute în urma cursului, o familie a plecat la Buziaș pentru monitorizare caz-nou, o  adolescentă, caz social;

 

- Asociația primește  o plachetă  din partea Radio Constanța pentru modelul de implicare în societatea civilă -evenimentul radioului public  local în anul european având această tematică,  în parteneriat cu Agenția județeană de prestații sociale Constanța (22 mai 2010) ;

 

-participarea la București la premierea europeană  a  produselor cu marca Topoloveni –invitată și președinta Asociației la eveniment (3 iunie 2010);

 

-participarea  la constituirea Federației VOLUM-Federația Organizațiilor care sprijină dezvoltarea  voluntariatului  în România (4-5 iunie 2010);

 

-participare în parteneriat cu Societatea de muzică Fantastico la evenimentul Continuă  să  cânți (13 iunie 2010);

 

-participare la dezbaterea  publică de  la CNAS  pe tema coplății și a medicamentelor compensate (iunie 2010);

 

-curs de diabet dedicat medicilor, susținut de  specialiștii constănțeni în domeniu, realizat în parteneriat cu Compania Sanofi-Aventis (15 iulie 2010);

 

- parteneri în realizarea evenimentului medical pentru femei, Întalnirile SAFRINA, parteneriat Compania Houston NPA (18-19 sept.);

 

-am marcat Ziua Mondială a diabetului prin evenimentul Aduceți diabetul la lumină! Copiii cu diabet au realizat glicemiile doritorilor în City Park Mall (14nov.2010);

 

- în Gala voluntarului 2010 au fost premiați cei mai activi voluntari Sweet Land, (5 dec 2010);

 

-Moș  Crăciun la pediatrie, eveniment în parteneriat  cu Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici din Constanța, Societatea Studențească  de Chirurgie-filiala Constanța, CENTRAS-Centrul de voluntariat Constanța, Școala postliceală sanitară Dr. I. Cantacuzino Constanța, Fundația Sportin Constanța, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța-secția Pediatrie (17dec 2010);

 

-Sărbătorile de iarnă la români, obiceiuri și tradiții populare de Crăciun și Anul Nou, eveniment  organizat de echipa formată din  DJST, ACIT, CENTRAS Constanța prin Departamentul Centrului de Voluntariat, LSUMC, SWEET LAND, Comisariatul pentru Societate Civilă Constanța, Centrul pentru Resurse Civice, AGLT, Aiesec Constanța, Primăria și Consiliul Județean Constanța, în City Park Mall (18 dec. 2010);

 

-participarea în parteneriat cu Societatea de muzică Fantastico la evenimentul Vis de iarnă  (19 dec. 2010);

 

Activitati derulate in anul 2009 - bilantul unui an de la infiintare:

 • constituirea unei baze de date a asociatiei : debutul, evolutia bolii, tratamente, starea sociala a tinerilor;

 • organizarea unui grup alcatuit cu copiii cu o stare materiala precara si internarea , impreuna cu parintii lor la Centrul  medical clinic de evaluare si recuperare "Cristian Serban" Buzias;

 • achizitionarea unei carti de specialitate pentru fiecare parinte in parte ( cum sa tratam diabetul);

 • asigurarea, la finele anului 2008  a unui supliment de hrana pentru toti copiii;

 • afilierea in martie 2009 la Federatia Asociatilior Persoanelor cu Diabet Zaharat din Romania;

 • organizarea la 1 iunie 2009 a Zilei Copilului;

 • cu sprijinul Oil Terminal, la data de 11 iunie, un tanar din asociatie care si-a pierdut vederea in urma complicatiilor diabetului  a fost operat la Centrul "Ochiul Diabeticului" din Bucuresti; si-a recapatat partial vederea!

 • in localitatile in care avem copiii cu grave probleme sociale: Satu Nou, Cuza-Voda, Valul lui Traian, cu sprijinul primariilor s-a acordat un ajutor de hrana suplimentara;

 • contacte in vederea solicitarii formularului 2%;

 • acordare de ajutor umanitar in vederea realizarii unor analize speciale pentru cazuri de urgenta;

 • distribuirea de aparate, ace si bandelete oferite de sponsor(VirusTrade SRL) necesare pentru automonitorizare;

 • contactarea Consulatului Turc pentru obtinerea colaborarii cu o Clinica de Specialitate din Turcia;

 • participarea la Bucuresti, in luna iulie 2009, la Colegiul Medicilor din Romania, la lucrarile Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice, in urma carora a fost solicitata Ministerului Sanatatii respectarea programelor  nationale pentru boli cronice (respectiv diabet);

 • participarea in 9 noiembrie 2009  la Bucuresti , la mitingul de protest organizat de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice in fata Parlamentului pentru respectarea drepturilor obtinute prin lege, ale pacientilor;

 • organizarea in ziua de 13 noiembrie 2009 a intalnirii de lucru cu parintii copiilor cu diabet si cu medicul specialist (adunarea generala);

 • in perioada 4-14 decembrie 2009 o tanara din asociatie a fost sprijinita umanitar pentru o interventie chirurgicala la inima in Germania;

 • in luna ianuarie 2010 am continuat sa trimitem copiii defavorizati  social  la Buzias, in singurul Centru de Diabet pentru Copii din Romania;

 • ne-am implicat in consilierea psihologica a  copiilor din Asociatie

 • monitorizare, tratament, pentru  tanarul care a suferit operatia la ochi, anul trecut, a fost consultat din nou la Bucuresti cu sprijinul  umanitar al Asociatiei;

 • in luna februarie 2010, 4 membrii au urmat un curs de scriere de proiecte sustinut de CENTRAS CTA;

 • in luna martie 2010 am participat la Forumul National al Pacientilor cu Afectiuni Cronice (Bucuresti)

 • in luna martie 2010 am participat la Conferinta Nationala a Pacientilor

 • in luna martie 2010 am participat la  Forumul Diabeticilor Turda

  2010 © Copyright. Toate drepturile rezervate.
iun produs: PULS MEDIA COM
Despre Noi Proiecte Galerie Media Parteneri Contact